Logo

Wise Stables Giganta WS

Terug naar het overzicht

Aanvullende gegevens

Giganta hebben wij als veulen gekocht op de Veulenveiling Midden Nederland. Als 3 jarige heeft ze de EPTM test gedaan met een mooi resultaat. Het verslag was zeer lovend.

Giganta Power BH (v.A’Lee Springpower) 81,5 punten voor EPTM en elite verklaard
Afgelopen vrijdagmorgen werd de EPTM afgesloten met de eindbeoordeling. Het betrof een sterke groep merries, waarbij de in 2011 op Veulenveiling Midden Nederland geveilde Giganta Power BH één van de uitschieters was. Deze dochter van A’Lee Springpower ontving de één na hoogste score, namelijk 81,5 punten. Met dit resultaat is de merrie tevens elite verklaard. Giganta Power BH (uit Wiantos ster PROK v.Cantos, fokker Black Horse BV uit Papendrecht) is in eigendom van R.Fabrie en A.M. Meester uit Kootwijkerbroek. De jury was lovend in haar commentaar: “Zij heeft veel progressie gemaakt, vooral in de laatste weken van de test. Het is een merrie die veel bloed heeft in het springen, ze is heel gretig en heeft veel afdruk. Ze maakt met name op de oxer de sprong heel goed af en lijkt over veel atletisch vermogen te beschikken. Daarnaast heeft ze ook een goede voorbeentechniek.” Giganta Power BH is de halfzus van het internationale 1.30m-springpaard Donnafugata (v.Ginus) van Siebe Kramer.

In 2016 hebben wij een embryo gespoeld uit Giganta van Grandorado TN en het is een merrie veulen geworden.

In 2020 heeft ze een hengstveulen van Diarado gekregen.

In 2022 heeft ze een merrieveulen van Diarado gekregen.

Giganta wordt nu, na een succesvolle periode in de sport onder Henk Frederiks, verder ingezet voor de fokkerij.

Afstamming A'Lee Springpower x Cantos x Corleone Geslacht merrie Soort paard Sportpaard Kleur Bruin Prestaties Internationaal** 1.40m springen / Elite / EPTM 81,5 HorseTelex http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/676226