Logo

Cayenne (Clo-Vera)

Terug naar het overzicht

Aanvullende gegevens

Cayenne (stamboeknaam Clo-Vera) is een merrie uit een hele goede moederlijn. Haar moeder Wunderfull Vera is een volle zus van de hengst Van Gogh. Wunderfull Vera is Ster, prok en behaalde 82 punten bij IBOP (Springen, met maar liefst een 9 voor vermogen. Vader van de moeder is Numero Uno van Libero H.

De bloedlijn van Cayenne gaat verder via haar oma, Movera, over de hengsten Bernstein en Burggraaf terug op de merrie Miesje. Miesje is een volle zus van de merrie Wendy, die aan de basis staat van Van Gogh’s halfbroer, de KWPN gekeurde Viento Uno W. (v. Numero Uno). Verder bracht deze moederlijn ook de internationale dressuurpaarden Jaguar (v. Equador) en de KWPN goedgekeurde hengst Cocktail als mede het nationale springpaard Everest (v. Zeoliet).

Cayenne is zelf Elite, Sport (springen) en IBOP (springen). Op de stamboekkeuring in Ede kreeg Cayenne het volgende commentaar: De merrie heeft een lange hals, maar zou in de bovenlijn wat sterker mogen zijn.” Zij scoorde voor reflexen en techniek 80 punten. Ze springt dan ook snel van de vloer en opent heel goed, dat was echt een opvallend punt van dit paard. Daarnaast heeft ze ruim voldoende bascule en opent zeer goed. Ook draafde ze zeer patent”.

Cayenne wordt bij ons ingezet als fokmerrie. Ze heeft al twee hele mooie veulens van Vingino (Georgeous Vera) en Zirocco Blue (Luzi Vera) gekregen en is momenteel drachtig van Etoulon, dit veulen wordt in 2017 verwacht.

Afstamming Lupicor x Numero Uno x Bernstein Geslacht merrie Soort paard Fokmerrie Kleur Bruin Prestaties Z springen (Elite / Sport springen) HorseTelex http://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/245970